Technisch 3D-printen

STAGIAIR TECHNISCH ENGINEER (IPO – WTB) –  Beschikbaar in 2022

Opdracht: Technisch 3D-printen

Technisch onderzoek (theoretisch en praktisch) doen naar de mogelijkheden van serieproductie van (technische) onderdelen met een functioneel doel, door middel van Stereolithografie 3D-printen (SLA).

ACHTERGROND:

3D Next Level is begonnen met grootformaat 3D-printen voor niet-technische markten. Gaandeweg werd de markt veeleisender en zijn wij hoog detail onderdelen gaan printen door middel van Stereolithografie 3D-printen, ook wel SLA-printen genoemd. Dit heeft de markt geopend voor o.a. ook de technische markt. Veelal blijft dit nu nog beperkt tot prototypes, enkelstuks of een eerste test serie van producten (nul-serie).

Vanuit de eigen ervaring en de geluiden van de markt ervaart 3D Next Level een grote behoefte aan technische 3D-geprinte producten, en met serieproducties. Wij geloven dat we deze markt vanuit een andere invalshoek mogen benaderen dan concurrenten doen. Veelal wordt SLS 3D-printtechniek gezien als de oplossing hiervoor (ook wel ‘poederprinten’ genoemd), en zo is er daar inmiddels ook grote concurrentie op deze markt ontstaan.

3D Next Level wil de technische markt benaderen door 3D-printen aan te bieden met SLA-printtechnologie (stereolithografie).
De voordelen zijn legio (hoge kwaliteit, maatvaste onderdelen, veel materiaalkeuze, hoog detail mogelijk, snel printen, relatief betaalbaar, etc.) maar het grootste nadeel blijft nog altijd de beperking van de sterkte van het materiaal. Toch zijn de laatste tijd hier enorme ontwikkelingen in gaande en verbeteren deze materialen zich een hoog tempo. Dit komt met name doordat grote chemiebedrijven wereldwijd hierop inspringen: Henkel, DSM, BASF, etc.

Omdat 3D Next Level vooral de markt wil benaderen vanuit eigen kracht, en eigen machines/technologie kan de achterliggende vraag als volgt geformuleerd worden:

Wat heeft 3D Next Level concreet te bieden aan de (technische) markt met SLA 3D-geprinte onderdelen?

Gewenst eindresultaat van de opdracht:

 1. Testresultaten (van alle trekproeven en kerfslagproeven) van 3D-printe proefstaven in diverse materialen
 2. Overzichten, grafieken en tabellen van al deze meetresultaten incl. analyses en conclusies van de vele geteste 3D-print materialen.
 3. 3D-designs en 3D-prints van technische onderdelen voor alledaagse technische toepassingen maken en deze dan ook testen of die 3D-geprinte technische onderdelen ook daadwerkelijk functioneren
 4. In samenwerkingen met technische bedrijven, fabrieken en klanten van 3D-Next level testcasussen ontwikkelen en uitwerken (3D-printen) voor hun toepassingen en machines. Deze toepassingen worden samen met de klant gemonitord en er wordt bekeken of de 3D-prints voldoen aan de eisen in de praktijk (interactief traject met de klant).
 5. De testresultaten en analyses vanuit de praktijk en materiaaltesten als feedback geven aan de materiaal fabrikanten (o.a. de grote chemie bedrijven van de wereld zoals BASF, DSM, Henkel) en samen conclusies trekken naar aanleiding van de testresultaten. Ook dit zal een interactief traject zijn.
 6. Onderzoeken wat andere beperkingen (kunnen) zijn voor seriematige productie van 3D-prints (uitval, toleranties, reproduceerbaarheid, kosteneffectief, kwaliteit, geometrie) en analyseren of hier oplossingen voor zijn.

Conclusie en adviezen: Hoe kan 3D-Next Level 3D-printen aanbieden voor serieproducties met de eisen van kwaliteit en winstgevendheid in het achterhoofd?

STAGE-EISEN:

 • Je studeert op HBO niveau en bij voorkeur Werktuigbouwkunde (derde jaars, vierde jaars, afstudeerstage).
 • Je hebt affiniteit met 3D-printen en 3D-design. Je hebt ervaring met 3D-software, Inventor en/of Solidworks. Je houdt van ontwerpen, bouwen en toepassen van (technische) onderdelen, machines, apparaten en systemen die bijdragen aan een technische oplossing.
 • Je bent leergierig en bijt je vast in het technisch onderzoek. Je bent goed in technische basis-berekeningen.
 • Je bent een aanpakker en een doorzetter met discipline. Je bent assertief als het gaat om dingen regelen om jouw onderzoek tot een succes te maken, je belt en mailt zelf rond om de juiste samenwerkingspartijen te vinden en gaat zelfstandig het onderzoek aan.
 • Je woont in de buurt van ons bedrijf, momenteel gevestigd in Maasland.

WAT BIEDEN WE JOU:

 • Creatieve stage met uitdagende opdrachten
 • Flexibele uren
 • Mogelijkheid om naast je stageperiode parttime te werken
 • Je leert veel in ons bedrijf van de markt en doet veel technische kennis op
 • Je werkt voor grote en kleine bedrijven en gave campagnes
 • Betaling in overleg
 • Kleinschalig bedrijf die openstaat voor jouw specifieke talenten
 • Werken met de nieuwste technieken die er momenteel op de markt zijn. Je werkt met de grootste 3D-printers van dit moment en werkt met diverse andere moderne, nieuwe 3D-printers en 3D-printtechnieken

OVER 3D NEXT LEVEL

3D Next Level gaat een stapje verder waar andere 3D-printbedrijven ophouden. Wij bieden 3D-projecten van A tot Z aan, d.w.z. 3D-printen is slechts een klein onderdeel van het hele proces. We werken objecten af, verwerken staalconstructies erin, gebruiken diverse speciale coatings, rookmachines, LED, etc. Wij denken altijd nét een stapje verder. Ons motto is: hoe creatiever, hoe beter. Dit resulteert in o.a. projecten met videomapping, vuur, rook en programmering. Wij werken grotendeels voor: Bekende en (en minder bekende) kunstenaars en exposities, reclamecampagnes en technische bedrijven. 3D Next Level is 2 jaar geleden begonnen en is een groeiend bedrijf. Inmiddels hebben we al een leuke klantenkring opgebouwd en hebben we projecten gedaan voor o.a. Nike, Spa, Blokker, F1 Zandvoort, Brute Jeeps, Sprite en het Guggenheim museum in New York etc. Momenteel werken we met zeven man in Maasland.

Bedrijfsvideo: https://www.youtube.com/watch?v=8Kn4AvT6XCY

SOLLICITEER NU:

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage als technisch engineer waarbij jij betrokken bent bij alle aspecten van uiteenlopende 3D printprojecten? Wil jij jezelf ontwikkelen, heb jij een creatieve mindset die overal wel een oplossing voor weet en heb jij die drive om mee te bouwen aan dit veelzijdige bedrijf?

Richt je dan tot Eline van den Doel van 3D Next Level. Stuur je motivatiebrief, CV én je portfolio naar eline@3dnextlevel.com

PORTFOLIO 3D NEXT LEVEL