Rotatiegieten – IPO of WTB

AFSTUDEERSTAGE:

STAGIAIR TECHNISCH ENGINEER (VIERDE JAARS – IPO / WTB)

OPDRACHT: ROTATIE GIETEN
VANAF EIND 2021 BEGIN 2022

PROFIEL

Jij bent een nieuwsgierige, vlotte student die niet alleen zegt wat je doet, maar doet wat je zegt. De Rotterdamse mentaliteit “niet lullen maar poetsen” is absoluut van toepassing bij 3D Next Level. Door de vraag in de markt is 3D Next Level zich aan het verdiepen in serieproductie. In het onderzoek wat wij het afgelopen jaar hebben gedaan hebben we hiervoor de juiste methode gevonden die goed aansluit op ons 3D-print productieproces en dat is rotatie gieten. De machine is het afgelopen jaar zelf ontwikkeld en staat sinds juli in de werkplaats. Nu zoeken wij iemand die zich in deze materie zou willen vastbijten.

Wij zijn vooral op zoek naar iemand die in 3D Next Level én in zichzelf wilt investeren door zich vast te bijten in alles wat er komt kijken bij het rotatie gieten i.c.m. 3D-printen. Je wordt gelijk in het diepe gegooid, maar hierin is er ook ruimte voor eigen initiatief, vragen en aandacht voor jouw ontwikkeling. Je vliegt projecten met veel energie, nieuwsgierigheid en enthousiasme aan. Je denkt out-of-the-box en kunt flexibel omgaan met het feit dat dit bedrijf nog volop in ontwikkeling is. Heb jij een sterk technisch inzicht, pak je dingen snel op en wilt je breed ontwikkelen op technisch gebied? Dan is deze afstudeerstage écht iets voor jou.

STAGE OPDRACHT

Casus: Het afgelopen jaar hebben wij veel te maken gehad met klanten die grote aantallen XXL-3D-prints (1 meter en hoger) willen bestellen. Nu kunnen wij ook grote 3D-prints in grotere getalen 3D-printen, echter is dit vaak te duur voor de klant. Vandaar dat wij hiervoor een rotatiegiet machine voor hebben ontwikkeld. Met rotatiegieten kun je namelijk andere materialen gebruiken waardoor je goedkopere, holle lichtgewicht reproducties kunt maken van je 3D-print. Daarnaast kun je m.b.v. rotatiegieten ook stevigere 3D-objecten gaan maken (o.a. glasvezel versterkt).

De machine is inmiddels gemaakt en staat bij ons in de werkplaats. Wij zoeken een afstudeerder die dit gehele proces verder op wil pakken zodat we dit concept van rotatiegieten op de markt kunnen brengen. De afstudeeropdracht zal bestaan uit een stuk onderzoek en veel testwerk in de werkplaats.

 1. 3D-print proces en 3D-design
 2. Siliconen mal maken
 3. Rotatie gieten
 4. Materialen testen
 5. Aantallen produceren en elk gemaakte product analyseren
 6. Stevige materialen
 7. Doorzichtig materiaal rotatie gieten

Mogelijke onderzoeksvragen:

– Waar moeten we met het 3D-printen en 3D-designen rekening mee houden in het design? Welke detaillering kunnen klanten wel/niet verwachten? Welke afmetingen zijn mogelijk? Wat kan qua geometrie wel en wat niet?

– Hoe maken we goede siliconen mallen voor het rotatiegiet proces?

– Met welke instellingen moeten we de rotatiegietmachine instellen voor een goed resultaat? Welke snelheid, hoe lang etc.? Hier is nog veel onderzoek in nodig.

– Wat voor materialen kunnen we gebruiken? Wat hebben we nodig? Waarom werkt dit wel/niet?

– Hoeveel aantallen kunnen we produceren met één siliconen mal? Waar moeten we rekening mee houden qua levensduur verwachting?

– Hoe kunnen we rotatiegieten ook gebruiken voor verstevigde holle 3D-prints of stevige afgietsels? Wat komt er bij kijken? Wat zijn voor- en nadelen?

– Kunnen we ook rotatiegieten met doorzichtige materialen?

OVER 3D NEXT LEVEL

3D Next Level gaat een stapje verder waar andere 3D-printbedrijven ophouden. Wij bieden 3D-projecten van A tot Z aan, d.w.z. 3D-printen is slechts een klein onderdeel van het hele proces. We werken 3D-objecten af, verwerken staalconstructies erin, gebruiken diverse speciale coatings, rookmachines, LED, etc. Wij denken altijd nét een stapje verder. Ons motto is: hoe creatiever, hoe beter. Dit resulteert in o.a. projecten met videomapping, vuur, rook en programmering. Wij werken grotendeels voor: Bekende en (en minder bekende) kunstenaars en exposities, reclamecampagnes en technische bedrijven. 3D Next Level is twee jaar geleden begonnen en is een groeiend bedrijf. Inmiddels hebben we al een leuke klantenkring opgebouwd en hebben we projecten gedaan voor o.a. Nike, Spa, Blokker, F1 Zandvoort, Brute Jeeps, Sprite en het Guggenheim museum in New York etc. Momenteel werken we met zeven man in Maasland.

Voor meer informatie: www.3dnextlevel.com

Bekijk hieronder onze video met een impressie van een werkdag bij 3D Next Level. https://www.youtube.com/watch?v=8Kn4AvT6XCY

FUNCTIE-EISEN

– Je studeert op HBO niveau en bij voorkeur Industrieel Product Ontwerpen of Werktuigbouwkunde (vierde jaars, afstudeerstage)

– Je hebt affiniteit met 3D-printen en 3D-design. Je houdt van ontwerpen, bouwen en toepassen van (technische) structuren, machines, apparaten en systemen die bijdragen aan een technische oplossing.

– Je bent leergierig en wilt graag nieuwe technieken leren en onder controle krijgen.

– Je hebt ervaring met 3D-software, Inventor en/of Solidworks of bent bereid om dit te leren.

– Je bent een aanpakker en een doorzetter met discipline en integriteit

– Je bent beschikbaar vanaf eind 2021 – begin 2022

WAT BIEDEN WE JOU:

 • Creatieve stage met een uitdagende opdracht met veel eigen input
 • Flexibele uren
 • Mogelijkheid om naast je stageperiode parttime te werken
 • Je leert veel in ons bedrijf van de markt en doet veel technische kennis op
 • Betaling in overleg
 • Kleinschalig bedrijf die openstaat voor jouw specifieke talenten
 • Werken met de nieuwste technieken die er momenteel op de markt zijn. Je werkt met de grootste 3D-printers van dit moment en werkt met diverse andere moderne, nieuwe 3D-printers en 3D-printtechnieken

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage als technisch engineer waarbij jij de expert wordt in rotatiegieten? Wil jij jezelf ontwikkelen, heb jij een creatieve mindset die overal wel een oplossing voor weet en heb jij die drive om mee te bouwen aan dit veelzijdige bedrijf?

Richt je dan tot Eline van den Doel van 3D Next Level. Stuur je motivatiebrief, CV én je portfolio naar eline@3dnextlevel.com

PORTFOLIO 3D NEXT LEVEL

https://3dnextlevel.nl/portfolio/

www.instagram.com/3dnextlevel

www.instagram.com/3dnextleveltechparts