(AFSTUDEER)STAGE:

STAGIAIR TECHNISCH ENGINEER (AUTOMOTIVE)

OPDRACHT: BRUTE AUTOMOTIVE ONDERDELEN – begin 2022

PROFIEL

Jij bent een nieuwsgierige, vlotte student die niet alleen zegt wat je doet, maar doet wat je zegt. De Rotterdamse mentaliteit “niet lullen maar poetsen” is absoluut van toepassing bij 3D Next Level. Door de vraag in de markt is 3D Next Level zich aan het verdiepen in serieproductie van auto-onderdelen. In het onderzoek wat wij het afgelopen jaar hebben gedaan hebben we hiervoor de juiste methode gevonden die goed aansluit op ons 3D-print productieproces en dat is RIM-molding. Wij zijn vooral op zoek naar iemand die in 3D Next Level én in zichzelf wilt investeren door zich vast te bijten in alles wat er komt kijken bij het RIM-molden i.c.m. 3D-printen. Je vliegt projecten met veel energie, nieuwsgierigheid en enthousiasme aan. Je denkt out-of-the-box en kunt flexibel omgaan met het feit dat dit bedrijf nog volop in ontwikkeling is. Heb jij een sterk technisch inzicht, pak je dingen snel op en wilt je breed ontwikkelen op technisch gebied? Dan is deze afstudeerstage écht iets voor jou.

STAGE OPDRACHT

Casus: Het bedrijf 3D Next Level levert in het groot 3D geprinte onderdelen voor o.a de automotive industrie. Ook aan Brute worden carrosserie onderdelen geleverd en er is vraag naar meer. Echter de kostprijs en productietijd van de onderdelen zijn echter te hoog en zorgt van een knooppunt in het verkoop naar Brute. 3D Next Level heeft vooronderzoek gedaan naar de productie techniek RIM-Molding en verwacht dat de productietechniek uitermate geschikt zal zijn om de haalbare kostprijs en productietijd te halen.

 Probleemstelling:

Hoe ontwikkel je carrosserie onderdelen voor Brute (Jeeps), die gemaakt kunnen worden met RIM Molding techniek, waarbij rekening wordt gehouden met zo min mogelijke nabewerking, lage productietijd, lage serie grote tot 200 stuks, snelle montage, exclusief uiterlijk, aansluiten op de huidige vorm van de auto (cover), materiaal eigenschappen en een lagere kostprijs dan het huidige product.

Wat moeten we opleveren:

 • Prototype met werkende modellen
 • CAD-model
 • Vormgeving aanpassingen
 • Packaging
 • Assemblage

Producteisen:
-Zo min mogelijke nabewerking: De vraag van 3D Next Level, om zo min mogelijk man uren in het werk te steken. Om hoge kosten te voorkomen. Dit ga ik timen als het product gemaakt is. En deze vergelijken met het na bewerken van de huidige productie techniek.
-Lage productietijd: Vraag vanuit 3D Next Level, om zo snel mogelijk door te gaan vanwege vele aanvragen. Dit wordt ook getimed en vergeleken met het huidige proces. Hier wordt van begin ontwerpen tot het eind product gekeken.
-Snelle montage: Vraag vanuit Brute en de assembleur, om zo kosten en moeite te besparen tijdens het assembleren. Hiervoor ga ik een assembleur interviewen over het huidige proces en over het proces met het nieuwe onderdeel.
-Exclusief uiterlijk: Vraag vanuit Brute, ze willen een hogere klasse uitstralen dan dat er momenteel bestaat. Om meer klanten te trekken in hun gekozen doelgroep. Onderzoek naar de visie van het bedrijf, naar bestaande producten en naar de wensen vanuit Brute.
-Aansluitbaarheid: Vanuit de assembleur en Brute, om zo min mogelijk nabewerkingen te voorkomen die erg tijdrovend zijn. Testen door het product te assembleren en te analyseren waar eventuele fouten liggen.
-Lagere kostprijs: Vanuit 3D Next Level en Brute, de huidige productie kosten zijn te hoog. Waardoor er niet meer onderdelen nu gemaakt kunnen worden. Vergelijking maken tussen de huidige productie kosten en de productie kosten van het gewenste product.

OVER 3D NEXT LEVEL

3D Next Level gaat een stapje verder waar andere 3D-printbedrijven ophouden. Wij bieden 3D-projecten van A tot Z aan, d.w.z. 3D-printen is slechts een klein onderdeel van het hele proces. We werken 3D-objecten af, verwerken staalconstructies erin, gebruiken diverse speciale coatings, rookmachines, LED, etc. Wij denken altijd nét een stapje verder. Ons motto is: hoe creatiever, hoe beter. Dit resulteert in o.a. projecten met videomapping, vuur, rook en programmering. Wij werken grotendeels voor: Bekende en (en minder bekende) kunstenaars en exposities, reclamecampagnes en technische bedrijven. 3D Next Level is twee jaar geleden begonnen en is een groeiend bedrijf. Inmiddels hebben we al een leuke klantenkring opgebouwd en hebben we projecten gedaan voor o.a. Nike, Spa, Blokker, F1 Zandvoort, Brute Jeeps, Sprite en het Guggenheim museum in New York etc. Momenteel werken we met zeven man in Maasland.

Voor meer informatie: www.3dnextlevel.com

FUNCTIE-EISEN

– Je studeert op HBO niveau en bij voorkeur Automotive (derde of vierde jaars, afstudeerstage)

– Je hebt affiniteit met 3D-printen en 3D-design. Je houdt van ontwerpen, bouwen en toepassen van (technische) structuren, machines, apparaten en systemen die bijdragen aan een technische oplossing.

– Je bent leergierig en wilt graag nieuwe technieken leren en onder controle krijgen.

– Je hebt ervaring met 3D-software, Inventor en/of Solidworks of bent bereid om dit te leren.

– Je bent een aanpakker en een doorzetter met discipline en integriteit

– Je bent beschikbaar eind 2021 – begin 2022

WAT BIEDEN WE JOU:

 • Creatieve stage met een uitdagende opdracht met veel eigen input
 • Flexibele uren
 • Mogelijkheid om naast je stageperiode parttime te werken
 • Je leert veel in ons bedrijf van de markt en doet veel technische kennis op
 • Betaling in overleg
 • Kleinschalig bedrijf die openstaat voor jouw specifieke talenten
 • Werken met de nieuwste technieken die er momenteel op de markt zijn. Je werkt met de grootste 3D-printers van dit moment en werkt met diverse andere moderne, nieuwe 3D-printers en 3D-printtechnieken

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage als technisch engineer waarbij jij de expert wordt in het maken van automotive onderdelen? Wil jij jezelf ontwikkelen, heb jij een creatieve mindset die overal wel een oplossing voor weet en heb jij die drive om mee te bouwen aan dit veelzijdige bedrijf?

Richt je dan tot Eline van den Doel van 3D Next Level. Stuur je motivatiebrief, CV én je portfolio naar eline@3dnextlevel.com

 

 

PORTFOLIO 3D NEXT LEVEL

Meer zien?

https://3dnextlevel.nl/portfolio/

www.instagram.com/3dnextlevel

www.instagram.com/3dnextleveltechparts